Sikeres multiplikációs rendezvény Számalk-Szalézi Szakgimnáziumban

Sikeres multiplikációs rendezvény Számalk-Szalézi Szakgimnáziumban

Posted on: 17 November 2016 By: János

A Flip-IT! projekt 2016 november 15-én tartotta újabb multiplikációs rendezvényét, melynek a Számalk-Szalézi Szakgimnázium adott otthont.

A szakmai konzultációt a fordított tanterem módszer alkalmazáshoz szükséges informatikai eszköztár bemutatására építettük fel. Mindenki megtapasztalhatta a módszerben rejlő lehetőségeket illetve az előnyöket és nehézségeket.

A szakmai nap keretében a résztvevők számítógépes környezetben ismerkedtek meg a kreatív tartalomfejlesztő eszközök konkrét gyakorlati alkalmazásával. Az innovatív, gyakorlatban jól alkalmazható IKT-eszközök és programok bemutatása után a tanár kollégák az előadók segítségével, számítógép mellett saját maguk is kipróbálták az animáció, videó, online prezentáció készítő eszközöket, valamint néhány, az interneten keresztüli csapatmunkát, közösségi tartalommegosztást támogató alkalmazást.

Sikerült megmutatnunk, hogy amatőrként is könnyedén előállíthatók videó-tananyagok és az ezeket látványossá, könnyedebben érthetővé tevő animációkészítők, grafikai szerkesztő programok elsajátítása sem lehetetlen feladat.