A projekt második konferenciája Spanyolországban

A projekt második konferenciája Spanyolországban

Posted on: 12 July 2016 By: János

A három év időtartamú Flip-It! projekt második nemzetközi találkozójára Spanyolországban került sor 2016 június 23-24-én. A program egyik közreműködőjének, az Universidad Europaena de Madrid magánegyetemnek a spanyol fővárostól alig félórányira fekvő modern, kényelmes és jól felszerelt egyetemi kampuszára kapott meghívást a projekt munkaközössége. 10 partnerszervezetünk közel két tucatnyi szakértőt delegált a konferenciára, így a személyes jelenléttel még hatékonyabbá váljon munkacsoportunk működése. Találkozónk két napja alatt áttekinteni kívántuk a projekt tevékenységeit, az eddig elvégzett és előttünk álló feladatokat, valamint a fordított tanterem módszertannal kapcsolatos aktuális kutatásokat.

A konferencia korszerű helyszínén Hartyányi Mária projektvezető felidézte a projekt céljait és az általános felépítését, majd a korábban kitűzött célok teljesülésének beszámolói és értékelésük következett. A spanyol, skót, ír, cseh és magyar partnerek beszámolóit a soron következő teendők és határidők egyeztetése követte. A konstruktív és jó hangulatú munka mellett Madrid történelmi belvárosában tett érdekes esti sétára is volt lehetőségünk.

Amint a későbbi értékelés megmutatta, a meeting megítélése egyértelműen pozitív minden partner oldaláról: a résztvevő elégedetten nyugtázhatták a projekt előrehaladásával, a szakmai beszámolókat, a találkozón hozott döntéseket és a színvonalas helyszínt egyaránt.

A találkozón és az egyetemi campuson készült fényképek itt illetve a Facebook oldalunkon is láthatók: http://bit.ly/296XDod

A konferencia részletes, angol nyelvű szakmai jegyzőkönyve itt tölthető le.  

A projekt következő, 3. nemzetközi konferenciáját 2017. március 30-31.-én a csehországi Hradec Králové (Königgrätz/Királyvárad) egyetemén rendezzük meg.